top of page

Roos deelt graag haar expertise op het gebied van prikkelverwerking en omgevingszorg voor mensen met dementie. Ze geeft de trainingen en workshops met veel energie en humor en voorbeelden uit de praktijk.

Je wordt uitgedaagd om je te verplaatsen in een persoon met dementie waardoor je de leerervaring beter opslaat en direct in de praktijk kunt toepassen.

Hieronder vind je trainingen en workshops die door haar ontwikkeld zijn. Roos deelt haar kennis graag op congressen/symposia en maakt natuurlijk ook trainingen op maat, soms in samenwerking met andere trainers.

Cursus/teambuilding

Ontwerp samen een huiselijke omgeving met de juiste prikkels voor verpleeghuisbewoners met dementie

‘Een cursus die pas af is als de woonkamer getransformeerd is tot een fijne leefplek’

 

In veel verpleeghuizen wordt kleinschalige zorg geleverd, maar wordt er ook kleinschalig gewóónd? Wat is wonen eigenlijk? Wanneer voelt een ruimte huiselijk en begrijpelijk voor iemand met dementie? Hoe kan een goede inrichting helpen bij het verminderen van probleemgedrag? Dit en meer ga je allemaal samen met je team leren in deze cursus.

Grip op bijzonder gedrag door kennis over de werking van de zintuigen.


Mensen met dementie hebben vaak problemen met het verwerken van informatie van de zintuigen in de hersenen. Hierdoor kan het zijn dat ze de omgeving of jou anders beleven. In deze workshop gaan we onderzoeken wat het met je doet als je je omgeving minder goed begrijpt. Hierdoor leer je begrijpen waarom mensen met dementie anders reageren dan wij verwachten. En je krijgt tips en tools om te zorgen dat de bewoner zich prettiger voelt in de omgeving en jullie contact beter wordt.

Verslag van workshop op een
congres van waardigheid en trots
workshop woonomgeving.jpg
bottom of page